home bedrijf producten diensten techniek showcase support contact

`Line of Sight` Survey voor point-to-point verbindingen buitenshuis, visueel tot 5 km

Voor de meeste point-to-point straalverbindingen, licentiehoudend of licentievrij, geldt dat bij langere afstanden (vanaf 1,5 km) en/of hogere bandbreedtes (meer dan 20 Mbp/s netto) er vrij zicht moet zijn tussen de antennes. Daarnaast dient ook 70% van de oppervlakte van de "fresnel zone" vrij van obstakels (boomtoppen, gebouwen) te zijn voordat er sprake is van een vrij zicht situatie (Line-of-Sight of LOS). Is minder dan 70% van de "fresnel zone" vrij van obstakels en is er vrij zicht tussen de antennes dan spreekt men van een optische zicht situatie (Optical Line of Sight of OLOS).

Kortom een Line-of-Sight Survey is van essentieel belang voor een bedrijfszekere verbinding waarover u uw bedrijfskritische toepassingen kunt laten werken.

Bij de "Line of Sight" Survey wordt primair gekeken of er een vrij zicht situatie aanwezig is tussen de te verbinden gebouwen. Toegang tot de daken is hiervoor uiteraard noodzakelijk. Is het dak aan beide zijden niet van binnenuit te bereiken dan dient via een ladder (maximaal 7 meter tot aan dak) of een hoogwerker (tegen additionele kosten) toegang te worden verschaft. Bij lage panden (enkele verdiepingen) kan een vrij zicht situatie in de meeste gevallen worden gecreëerd middels mastenbouw tot maximaal 40 meter (lichte bouwvergunning). Mocht u een verbinding wensen maar heeft u lage gebouwen en overweegt u de plaatsing van een mast dan zal middels hoogwerkers de hoogte worden bepaalt waarop een vrij zicht situatie kan worden gecreëerd.

LIne of Sight survey visueel GPS met kompaskoers
Line Of Sight foto

Heeft u lage gebouwen maar is plaatsing van een mast niet mogelijk of gewenst en is de hemelsbrede afstand niet langer dan ongeveer 1,5 km klikt u dan hier om verder te lezen voor een Non Line of Sight verbinding.

Wanneer een vrij zicht situatie is geconstateerd dan zal een exacte hemelsbrede afstandsmeting worden uitgevoerd alsmede de definitieve positie voor de te plaatsen apparatuur worden bepaald , eventuele bouwkundige voorzieningen worden vastgesteld en een risico analyse worden uitgevoerd. Op basis van een positieve "Line of Sight" Survey wordt een schriftelijke werkings- en bandbreedte garantie afgegeven.

Op basis van de "Line of Sight" Survey kan tevens een vaste prijs voor de installatie en implementatie worden vastgesteld.

Klik hier om terug te gaan naar Diensten en Turn-Key oplossingenEtherConnect
Dr. Lelykade 22a
2583 CM DEN HAAG

Tel. 070-3520672
Fax. 070-3506914
info@etherconnect.com