home bedrijf producten diensten techniek showcase support contact

`Non Line of Sight` performance test voor point-to-point verbindingen buitenshuis tot 1,5 km

Een Line-of-Sight situatie is voor de meeste straalverbindingen een noodzaak. In de praktijk is dit echter niet altijd realiseerbaar of is bijvoorbeeld mastenbouw niet mogelijk of gewenst.

Voor deze situaties levert EtherConnect apparatuur waarbij tot circa 1,5 km verbindingen gerealiseerd kunnen worden zonder dat er sprake is van vrij zicht of optische zicht situatie tussen de antennes (Optical Line of Sight of OLOS ).

Reflecties via andere objecten levert voor de meeste straalverbindingsapparatuur onoverkomelijke problemen op, echter EtherConnect heeft reeds in vele situaties gebruik gemaakt van apparatuur welke juist effectief gebruik maakt van de refelecties en verbindingen tot 20 Mbp/s netto mogelijk maken.

Om zeker te zijn van een bedrijfszekere werking van een Non-Line of Sight verbinding, zal dit in de praktijk getest moeten worden.

Toegang tot de daken is hiervoor uiteraard noodzakelijk. Is het dak aan beide zijden niet van binnenuit te bereiken dan dient via een ladder (maximaal 7 meter tot aan dak) of een hoogwerker (tegen additionele kosten) toegang te worden verschaft.

NLOS performance test1
Path permance test 3 Path Performance test4

Wanneer een bedrijfszekere situatie is vastgesteld dan zal de definitieve positie voor de te plaatsen apparatuur worden bepaald , eventuele bouwkundige voorzieningen worden vastgesteld en een risico analyse worden uitgevoerd. Op basis van een positieve "Non Line of Sight" performance test wordt een schriftelijke werkingsgarantie afgegeven.

Op basis van de "Non Line of Sight" performance test kan tevens een vaste prijs voor de installatie en implementatie worden vastgesteld.

Klik hier om terug te gaan naar Diensten en Turn-Key oplossingenEtherConnect
Dr. Lelykade 22a
2583 CM DEN HAAG

Tel. 070-3520672
Fax. 070-3506914
info@etherconnect.com